Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och kokosbullar

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Dessa wienerbrödsliknande bullar har en frisk limesmak som passar mycket bra till den goda kokosfyllningen. Ett riktigt gott kaffebröd med en ny och spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Fördela smörkuberna i mjölblandningen och hacka ihop.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg, rör tills jästen löst sig. Blanda samman vätskan med mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
  3. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl om degen är allt för kladdig. Låt degen jäsa 1 timma.
  4. Blanda det finrivna limeskalet med kokos, smör och socker. Rör till en jämn smet.
  5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den. Kavla ut degen, 50x50 cm, skär sedan ut 36 fyrkanter.
  6. Fördela fyllningen mitt på degbitarna. Vik in hörnen och tryck till i mitten. Ställ bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Grädda limebullarna 8-10 minuter. Sikta över lite florsocker före servering.
  8. De goda bullarna blir extra festliga om de glaseras innan de serveras. Blanda 2 dl florsocker med 2-3 tsk limejuice så att du får en ganska fast smet. Färgsätt glasyren med ett par droppar grön karamellfärg. Droppa en sked i florsockerglasyren och ringla den över bullarna när de svalnat lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.