Dessa wienerbrödsliknande bullar har en frisk limesmak som passar mycket bra till den goda kokosfyllningen. Ett riktigt gott kaffebröd med en ny och spännande smak.
Instruktioner
- Blanda mjöl, socker och bakpulver. Fördela smörkuberna i mjölblandningen och hacka ihop.
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och ägg, rör tills jästen löst sig. Blanda samman vätskan med mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.
- Tillsätt eventuellt lite mera mjöl om degen är allt för kladdig. Låt degen jäsa 1 timma.
- Blanda det finrivna limeskalet med kokos, smör och socker. Rör till en jämn smet.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop den. Kavla ut degen, 50x50 cm, skär sedan ut 36 fyrkanter.
- Fördela fyllningen mitt på degbitarna. Vik in hörnen och tryck till i mitten. Ställ bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda limebullarna 8-10 minuter. Sikta över lite florsocker före servering.
- De goda bullarna blir extra festliga om de glaseras innan de serveras. Blanda 2 dl florsocker med 2-3 tsk limejuice så att du får en ganska fast smet. Färgsätt glasyren med ett par droppar grön karamellfärg. Droppa en sked i florsockerglasyren och ringla den över bullarna när de svalnat lite.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar