Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime-och kokospaj med maräng

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

gott

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Kör digistivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs. Vispa ihop creme cheese , lime och socker. Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda till en slät smet. Rör i äggen, ett i taget. Häll ner smeten i pajskalet och grädda i 15 min. Vispa äggulor till en porös smet. Vispa sedan kokosmjölk, kondenserad mjölk, limeskal och limesaft. Ta ut pajen ur ugnen och häll försiktigt i kokosfyllningen. Grädda i ytterliggare 15 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast marängsmet. Bred ut marängen över pajen och grädda i ugnen 10 - 15 minuter till eller tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.