Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime och päronkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En krämig och god kaka. Använd fasta päron så att den inte blir för lös.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och kärna ur päronen. Skär päronen i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Mixa eller mal mandeln. Rör ihop smör, socker, limeskal, limesaft, mandel och äggulor.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred smeten över päronen.
  5. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 min.
  6. Låt svalna. Sikta gärna över florsocker. Servera med lättvispad vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Christina56 2 november 2008

    lätt att göra och så god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.