Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och passionsbrulé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älskad efterrätt med nya smaker! Perfekt till fest, den lagas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Koka upp.
  3. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll i grädden under kraftig vispning.
  4. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Tillsätt fruktkött och limeskal i gräddblandningen och häll i 4 ugnssäkra portionsformar, rymd ca 1 1/2 dl.
  5. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  6. Låt formarna stå i kylen över natten.
  7. Sätt ugnen på grill, högsta värme.
  8. Strö farinsocker över bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka ca 1 min tills sockret smält. Passa noga!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.