En härlig smakkombination av lime och pistasch gör den här kakan till något extra! Kakan görs på mandelmjöl och pistaschmjöl och garneras med en fräsch glasyr.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Vispa smör, socker, limeskal och vaniljsocker tills det är riktigt vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Vänd ner mandel. och pistaschmjöl till en smidig smet.
- Fördela smeten i en smord och bröad limpform, ca 1½ liter. Lägg gärna ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna helt i formen.
- Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Glasera den avsvalnade kakan med glasyren och dekorera med hackade pistaschnötter och skivad lime.
Publicerat den
5 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar