Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och pistaschkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En härlig smakkombination av lime och pistasch gör den här kakan till något extra! Kakan görs på mandelmjöl och pistaschmjöl och garneras med en fräsch glasyr. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Vispa smör, socker, limeskal och vaniljsocker tills det är riktigt vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt efter varje. Vänd ner mandel. och pistaschmjöl till en smidig smet.
  3. Fördela smeten i en smord och bröad limpform, ca 1½ liter. Lägg gärna ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan svalna helt i formen.
  4. Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Glasera den avsvalnade kakan med glasyren och dekorera med hackade pistaschnötter och skivad lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.