Denna cheesecaken är härligt syrlig och läskande. Man kan servera med eller utan passionsfruktgelé. Jättegod att servera med färsk frukt eller cocktailblandning.
Instruktioner
- Enklast är att använda en matberedare och mixa smör och kex till en degig massa. Du kan också bryta kexen och mosa ihop med smöret i en bunke.
- Du kan mikra smöret lite innan så att det blir mjukt.
- Tryck ut cheesecakebotten i en rund springform.
- Mixa ägg och socker i matberedaren eller med en visp (eller för hand).
- Blanda i creme fraiche, färskost, vaniljsocker till en jämn smet.
- Skölj och riv skalet av limefrukterna. Pressa ut saften och lägg i en stor mugg. Tillsätt 1 dl vatten. Rör ner gelatinpulvret och låt det svälla några minuter. Ställ muggen i hett vatten så att geletinet löses upp.
- Häll juice- och geletinvattnet i fin stråle i ostmassan under fortsatt omrörning.
Häll smeten i formen.
- Ställ in limecheesecaken i kylen i minst 4 timmar, gärna över en natt, att stelna.
- När cheesecaken har stelnat är det dags att göra passionsfruktsgele att garnera med.
- Lägg vattnet i en stor mugg och låt geletinpulvret svälla i några minuter.
- Dela och gröp ur passionsfrukterna. Blanda socker, vatten och passionsfrukt i en kastrull och värm den. Tillsät det svälda gelatinpulvret och rör om (gelatinmassan löses upp i det varma vattnet).
- Häll passionsfruktsgelen över cheesecaken och låt stelna i kylen
Publicerat den
26 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Man kan också dekorera limecheesecaken med kiwi och mandarinklyftor som på bilden, istället för passionsfruktsgelen.