Det här receptet med lime är en uppfriskande och fettsnål variant av den klassiska cheesecaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform, ca 25 cm i diameter.
- Smält margarinet. Mixa kexen i en mixer till fina smulor. Blanda ner margarinet och mixa tills väl blandat. Lägg kexblandningen i formen och pressa ut till en jämn botten.
- Lägg ricottaost, Philadelphiaost, socker, limeskal och limesaft i en stor skål. Vispa ihop med en elvisp till en jämn smet. Tillsätt äggvitan och äggen och vispa tills allt är väl blandat.
- Häll smeten på kexbottnen i formen och jämna till ytan.
- Grädda i ugnen cirka 35 minuter tills den nästan är helt fast. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Kyl tills helt fast, cirka tre timmar. Lossa kakan från formen, skär i bitar och servera.
Publicerat den
29 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar