Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limecheesecake med ricotta- och philadelphiaost

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Det här receptet med lime är en uppfriskande och fettsnål variant av den klassiska cheesecaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform, ca 25 cm i diameter.
  2. Smält margarinet. Mixa kexen i en mixer till fina smulor. Blanda ner margarinet och mixa tills väl blandat. Lägg kexblandningen i formen och pressa ut till en jämn botten.
  3. Lägg ricottaost, Philadelphiaost, socker, limeskal och limesaft i en stor skål. Vispa ihop med en elvisp till en jämn smet. Tillsätt äggvitan och äggen och vispa tills allt är väl blandat.
  4. Häll smeten på kexbottnen i formen och jämna till ytan.
  5. Grädda i ugnen cirka 35 minuter tills den nästan är helt fast. Ta ut kakan och låt den svalna i formen. Kyl tills helt fast, cirka tre timmar. Lossa kakan från formen, skär i bitar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.