- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Mycket god bjudrätt. Fläskfilén kan bytas ut mot t.ex. fläskkarré eller skinkstek skuren i mindre bitar.
Instruktioner
- Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.
- Lägg över det brynta köttet på ett fat.
- Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
- Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
- Servera med ris eller ugnsstekt potatis.
- (På bilden visas ugnsstekt potatis med morötter och blekselleri.)
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var en god och enkel rätt att göra, vi hade färsk potatis till.
Det här är supergott, lagar det ofta!