Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Mycket god bjudrätt. Fläskfilén kan bytas ut mot t.ex. fläskkarré eller skinkstek skuren i mindre bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor. Bryn i smör och salta. Om det blir för mycket kött på en gång i stekpannan, bryn då i omgångar.
  2. Lägg över det brynta köttet på ett fat.
  3. Pressa limen och rör ihop saften med vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soya och honung. Detta kan göras direkt i en stekpanna med lock eller i en gryta.
  4. Lägg i köttet och låt det puttra ca 5-8 minuter.
  5. Servera med ris eller ugnsstekt potatis.
  6. (På bilden visas ugnsstekt potatis med morötter och blekselleri.)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 2233319 28 juni 2008

    Det var en god och enkel rätt att göra, vi hade färsk potatis till.

  • Corellis 23 september 2008

    Det här är supergott, lagar det ofta!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.