Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limefilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sambal oelek ger behaglig hetta. Som balans till det kryddstarka passar fräsch lime och söt honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor och krydda med salt.
  2. Bryn skivorna i smör i en stekpanna.
  3. Vispa ihop vatten, crème fraiche, kalvfond, sambal oelek, soja, honung, limeskal och saft i en låg vid gryta.
  4. Lägg i köttet och låt det puttra cirka 3 minuter.
  5. Servera med potatisklyftor eller kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.