Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limeglass

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Glass på cheesecakebotten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Smula sönder kexen och blanda med det smälta smöret. Bred ut över botten på en form med avtagbar kant. Ställ in i frysen.
  2. Lägg äggula, socker, vaniljsocker, limesaft och skal i en bunke. Låt stå ett tag så att sockret smälter, rör om med några kraftiga tag. Vispa grädden och vänd ner den. Vispa därefter vitorna till ett mycket fast skum (tänk på att skål och visp måste vara rena för att vitorna skall få rätt konsistens). Vänd ner i gräddsmeten. Häll smeten i formen med kexen och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta fram en minst 20 minuter innan den skall serveras.
  3. Servera med färska jordgubbar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.