Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limeglass - diabetiker

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Går perfekt att göra utan glassmaskin. Använder du en glassmaskin så blanda alla ingredienser. Kör smeten i en glassmaskin tills konsistensen är krämig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i äggulor och äggvitor. Vispa äggulor, Hermesetas lättströ, yoghurt, limeskal och saft. Ställ blandningen i frysen tills den är halvfrusen.
  2. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt vitt skum. Vänd ner vispad grädde och äggviteskum i omgångar i den halvfrusna limeblandningen.
  3. Häll smeten i en form, täck med plastfilm och ställ i frysen igen. Låt frysa några timmar. Ta ut glassen från frysen och doppa formen i hett vatten i några sekunder. Lägg upp på ett fat och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.