Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limeglass med rostad kokos

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En frisk limeglass som har en exotisk smak av rostad kokos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta kokosen i en torr stekpanna.
  2. Skilj äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa ihop äggulor och strösocker. Blanda i vaniljsocker, lime och crème fraiche i sockerblandningen.
  3. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner den och vispade äggvitor i sockerblandningen.
  4. Täck botten i en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter, med hälften av kokosen. Häll smeten över. Strö på resten av kokosen. Täck formen. Ställ i frysen i minst 4 timmar. Låt tina i kylskåp, ca 20 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.