Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limegravad lax med pepparrotsmousse och ciabattachips

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt förrätt med lyxig känsla

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Putsa laxen och skiva den lövtunt. Riv pepparrot. Skiva ciabattabrödet i långa tunna skivor.
  3. Lägg brödskivorna på en plåt, ringla över olivolja och salta lätt. Sätt in i ugnen i 5-15 minuter, tills de är torra, krispiga och gyllenbruna.
  4. Vispa crème fraiche hårt och vänd i pepparrot, salt och peppar efter smak.
  5. Blanda limejuice, olivolja, socker och salt på en djup tallrik. Doppa och lägg laxskivorna i blandningen. Låt ligga i minst 10 minuter, men inte längre än 30 minuter.
  6. Låt laxskivorna rinna av och lägg på tallriken. Gör ett ägg av pepparrotsmoussen, stick i ciabattachipset. Strö hackad gräslök på laxen. Peppra lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.