Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limelax med asiatisk sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Friska och syrliga smaker förgyller laxen i denna rätt. Nuoc cham är en vietnamesisk sås. Kaffir-limeblad finns i bland annat Santa Marias sortiment. Du hittar dem, liksom risvinäger och fisksås, på den asiatiska hyllan i välsorterade matbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Lägg laxen i en smord ugnsform. Fördela limeskivor, limeblad och chili över fisken. Ringla över soja. Ugnsstek ca 20 minuter tills fisken är klar.
  3. Skiva salladslöken och blanda med sockerärter och groddar.
  4. Blanda alla ingredienser till såsen och rör tills sockret lösts upp.
  5. Servera laxen tillsammans med salladen och såsen i små skålar som laxen kan dippas i. Servera eventuellt med kokta nudlar eller kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.