Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limelax med timjan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mycket gott

Ingredienser

Instruktioner

Dela 600 g skinnfri laxfilé i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Vispa ihop 2 ½ dl mellangrädde med ½ msk vetemjöl, 1 ½ msk koncentrerad skaldjursfond och rivet skal av 1 tvättad lime i en låg vid gryta. Koka upp och lägg ner fisken. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i ca 10 minuter utan lock. Garnera med färsk timjan, gräslök och tunna limeskivor. Servera med ångad grön sparris och kokt pressad potatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popik 26 mars 2009

    Igår testade jag din limelax den var jättegod, men jag lyxade till det lite och lade i lite räkor också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.