Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limemarinerad filé, med jordnötssmör.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Detta är en jättegod marinad till både kyckling- och fläskfilé. Vi har haft den vid flera tillfällen då vi har behövt göra mat i förväg. Lämpligt är då att göra lite större spett, grilla spetten i ugnen och sen bara värma dem. Är spetten för små blir de lätt torra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll sen marinaden i påsen. Förslut och vänd runt köttet, så att marinaden blandas. Lägg i kylskåpet i minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
  2. Trä upp köttet på spetten (glöm inte blötlägga träspett, om man ska grilla dem!). Grilla spetten på grillen eller ugn (175 grader) i ungefär 15-20 minuter.
  3. Servera med ris/nudlar och ex. sataysås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.