Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limemarinerad lax med örtsås

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 8 timmar 10 minuter
Skriv ut

Först bakar man laxen i ugnen och marinerar den sedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxfilén i knappt 1 cm tjocka skivor. Lägg skivorna som taktegel, men ganska glest i eldfast form. Salta och droppa över matoljan. Ställ formen mitt i ugnen 10 minuter i 225 grader.
  2. Marinad: Rör under tiden samman alla ingredienserna till marinaden. Häll marinaden över den varma fisken och låt kallna. Täck med folie och ställ fiskformen kallt cirka 6-8 timmar.
  3. Örtsås: Rör samman alla ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt tills den skall serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.