Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limemousse i spröda mandelformar

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Syrligt frisk och försvinnande goda med vit choklad. Perfekt dessert till en festlig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mandel i en mixer och mixa den finhackad. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Klicka ut en matsked smet på bakpappersklädd plåt och bred ut till en tunn kaka. Grädda i 175 grader, 2-3 minuter.
  2. Ta ut kakan ur ugnen, häng den över en brökavel och låt svalna. Grädda nästa kaka medan den första svalnar på kaveln och fortsätt så tills du har åtta stycken formar.
  3. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Riv skalen på båda limerna och pressa saften från den ena ner i en kastrull. Krama ur gelantinbladen och smält dem långsamt i limen. Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa grädden hårt.Vispa äggula och socker poröst och blanda i lime och vit choklad. Blanda ner grädden i chokladsmeten.Vispa äggvitan hårt och vänd ner i moussen.
  4. Lägg moussen i mandelformarna. Ställ dem kallt ca 30 minuter så att den stelnar lite.
  5. Garnera med valfria bär

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.