en härlig paj med smak av lime, pistasch och maräng avslutar en god middag eller påbörjar en god fika.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kör pistaschmandeln i matberedare till grova smulor. Lägg i mjöl, smör och salt och kör till en smidig deg.
- Tryck ut degen i fyra portionspajsformar, helst med löstagbara kanter. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
- Sänk värmen till 200 grader.
- Vispa samman ingredienserna till fyllningen och häll i det gräddade pajskalet. Grädda pajen i ca 25-30 minuter.
- Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum i en ren bunke. Vispa i sockret gradvis tillsammans med citronjuicen till ett hårt skum.
- Bred marängen över pajerna och strö på kokosflagor. Grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt svalna.
Garnera med rivet limeskal.
Publicerat den
17 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar