Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limepaj med marinerade jordgubbar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Sött, syrligt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150º.
  2. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Bred ut blandningen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Tryck till bottnen med fingrarna eller en stor sked. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Vispa ihop kondenserad mjölk och äggulor. Häll i limejuicen och blanda ordentligt. Häll fyllningen i formen och grädda på mellersta falsen i ca 10 minuter. Låt pajen svalna, och ställ den i kylen ett par timmar innan servering.
  4. Lagen: Koka upp vatten, socker, kanelstänger och saften från 1 lime. Låt koka ca 10 minuter. Låt lagen svalna och häll den sedan över jordgubbarna. Blanda i hackad mynta och servera jordgubbarna till limepajen.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Irene_DA 24 augusti 2009

    Detta recept hittade jag i Buffé nr 10 sid 33 från 2002. Jag hade med denna fantastiska paj med Chilimarinerade Jordgubbar på min mammas 80 årsdag 2004. Den uppskattades av alla som åt av den. Tipset hade jag fått av en arbetskamrat som bjöd på den på jobbet. Jättegod!!!

  • Irene_DA 24 augusti 2009

    Enligt Buffé är det 10 portioner.

  • Irene_DA 24 augusti 2009

    Nu har jag kollat lite närmre och det finns en liten men väldigt viktig skillnad; i marinaden i det här receptet saknas chilifrukten som man skall ha i lagen och och för att det riktigt skall dra in skall man laga i ordning denna en - två dagar i förväg och efter halva koktiden ta ur chilin som skall vara delad (ta inte bort fröfästet.) Ställ i kylen, häll över de delade jordgubbarna ca 2 timmar före servering.

  • AnnlieJ 28 augusti 2009

    Den här pajen har jag också gjort massor med gånger, den är supergod!! Jag har alltid chili i marinaden men det behövs inte lagas till dagar i förväg, det räcker med ett par timmar.

  • Irene_DA 10 september 2009

    Jag frös in pajerna och tog fram dem några timmar före servering. Det gick väldigt bra. OBS! En varning till alla som inte arbetat med pepparfrukt, det svider rejält om man rör någon av slemhinnorna; ögon, mun osv.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.