Sött, syrligt och gott.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Detta recept hittade jag i Buffé nr 10 sid 33 från 2002. Jag hade med denna fantastiska paj med Chilimarinerade Jordgubbar på min mammas 80 årsdag 2004. Den uppskattades av alla som åt av den. Tipset hade jag fått av en arbetskamrat som bjöd på den på jobbet. Jättegod!!!
Enligt Buffé är det 10 portioner.
Nu har jag kollat lite närmre och det finns en liten men väldigt viktig skillnad; i marinaden i det här receptet saknas chilifrukten som man skall ha i lagen och och för att det riktigt skall dra in skall man laga i ordning denna en - två dagar i förväg och efter halva koktiden ta ur chilin som skall vara delad (ta inte bort fröfästet.) Ställ i kylen, häll över de delade jordgubbarna ca 2 timmar före servering.
Den här pajen har jag också gjort massor med gånger, den är supergod!! Jag har alltid chili i marinaden men det behövs inte lagas till dagar i förväg, det räcker med ett par timmar.
Jag frös in pajerna och tog fram dem några timmar före servering. Det gick väldigt bra. OBS! En varning till alla som inte arbetat med pepparfrukt, det svider rejält om man rör någon av slemhinnorna; ögon, mun osv.