Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limepannacotta med melonsalsa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pannacotta är perfekt sommardessert som går snabbt att förbereda och lätt kan varieras. Här en frisk variant med pigg melonsalsa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde och socker och låt sjuda i någon minut.
  2. Ta bort kastrullen från värmen. Krama ur gelantinbladen och rör ner grädden tillsammans med saft och skal från lime. Rör om tills gelantinet har smält.
  3. Låt blandningen stå i ca 30 minuter, rör om då och då under tiden. Häll därefter upp i formar, täck över med plastfilm och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
  4. Skär bort skal från melonen och skär i bitar som är mellan 1-2 centimer breda. Du kan äver använda dig av ett så kallat kuljärn för att göra fina små kulor av melonen.
  5. Lägg en hög med melonsalsa ovanpå pannacottan strax innan servering.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • elinfrnrymden 25 juli 2009

    Det låter sååååå gott //elin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.