Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limerulltårta med vaniljsmak

 
Skriv ut

Perfekt att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Vispa äggen och socker pösigt. Blanda mjölet och bakpulvret. Rör försiktigt ner mjölkblandningen vattnet och limeskalet i smeten. Bre ut smeten på bakplåtspapperet. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på bakplåts eller smör papper. Pensla lite kallt vatten på bakpappret,dra av.
  2. Rör smöret till fyllningen mjukt i en bunke. Sikta över florsockret och vaniljsockret. Tillsätt äggulorna och rör till en slät kräm. Bred ut krämen på kakan och rulla ihop med hjälp av papperet. Kyl gärna rulltårtan en stund så går det lättare att skära upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.