En sötsyrlig rabarberchutney och stekt skinkschnitzel med fäskpressad limesaft.
Instruktioner
- Skala rabarbern och skär den i små bitar. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och riv äpplet grovt. Skala och finhacka schalottenlökarna. Skala och hacka vitlök och ingefära.
- Ta av de yttre hårda bladen och rotfästet från citrongrässtjälken. Skiva den nedre delen fint. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och tillsätt schalottenlök, vitlök, ingefära och citrongräs. Fräs under omrörning och tillsätt rabarber och äpple. Fräs ytterligare två minuter under omrörning.
- Tillsätt ½ dl vatten och krydda med salt, kajennpeppar och farinsocker. Låt sjuda 15 minuter utan lock, rör om då och då. Tillsätt lite mer vatten om det behövs. Ta kastrullen från plattan, smaka av med ytterligare salt och kajennpeppar om det behövs. Låt svalna tills chutneyn är ljummen.
- Ta bort synligt fett från schnitzlarna och dela dem. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek schnitzlarna tre minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Droppa över limesaft. Servera med rabarberchutneyn.
Publicerat den
14 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar