Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limesockerkaka

(4 kommentarer)  
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Vanlig sockerkaka med god frisk smak med lime

Ingredienser

Instruktioner

Ugnstemp 175 grader Smörj och bröa en rund hålforn ca 2 liter. Smält mattfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl,bakpulver och limeskal. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfett och vätskan. Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 minuter.

Kommentarer (4)

  • Tiol 22 maj 2009

    Äntligen en kaka som man skall ha en 2 liters form till, det har jag verkligen saknat, den här skall jag testa och göra. mvh Tiol

  • Billis 22 maj 2009

    Nu har jag bakat en limesockerkaka och den var jättegod.

  • kirchhoff 26 maj 2009

    Jag har bakat den några gånger och vill man ha mer smak av limen kan man ta två lime i den.

  • sussino 21 juli 2009

    Mycket god sockerkaka. Håller med om att limesmaken med fördel kan fördubblas. Kommer att bakas igen och igen och ....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.