Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limoncello-cheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Limoncello är en syditaliensk citronlikör. Gör gärna cheesecaken en dag i förväg och servera med chokladsås eller hallonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen till fina smulor, smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mascarpone, ricotta, likör, florsocker och ägg till en slät kräm. Häll i formen.
  3. Grädda på nedersta falsen 50 minuter tills krämen knappt stelnat. Låt svalna.
  4. Pudra med florsocker vid serveringsdags och strö över citronskal.

Kommentarer (1)

  • zonale 5 maj 2010

    Har nyss gjort Limoncello och var genast tvungen att prova. Blev mycket gott. Ska testa med en aning rivet citronskal i fyllningen nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.