Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limoncello - citronlikör

(3 kommentarer)  
Skriv ut

Här får man inte ha bråttom, likören tar fyra veckor innan den är klar, men den som väntar på något gott... Egentligen ska det vara 90-procentig sprit, men receptet är anpassat efter svenska förhållanden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronerna noga. Skala med potatisskalare utan att få med det vita. Strimla skalen och lägg den i en väl rengjord glasburk.
  2. Häll på spriten. Sätt på locket och låt stå svalt och mörkt i en vecka.
  3. Koka upp socker och vatten, låt koka 5 minuter tills sockret löst sig och låt svalna. Häll lagen i burken och ställ åter mörkt. Vänd på burken då och då.
  4. Sila efter två veckor och häll upp på flaska. Låt stå ytterligare minst en vecka.
  5. Servera iskall direkt från frysen.
  6. Tips! Likören är också väldigt god att servera på vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • essim 8 december 2008

    Jag har gjort Limoncello. Och provsmakat den. Så gott.... Jag kan tänka mig en varm sommardag, en god vaniljglass och Limoncello över glassen...

  • fredrikopetra 2 november 2009

    Blanda lika delar Limoncello och martini i en mixer 1 + 1 dl fyll sedan på med vaniljglass kör allt i en mixer. Känns schaken lös så fyll på med glass. Den är perfekt när du häller upp den och sticker ner ett sugrör som står upp av sig själv...... Gott!!!

  • annmon 27 februari 2010

    Detta recept är ett bland många andra under wwww.matklubben.se. Jag skickar mitt recept senare under dagen. Håller just nu på att baka matbröd. Jätte kram //Anna

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.