Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limpa med potatis o morötter...

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Hittade ett recept på nätet som jag testade o sen eftersom ändrade jag lite o lite till gången efter det o fick då fram detta recept ; Går att göra som limpa - hålkaka - frallor - lika gott vilket som!!! Är lite grövre o massa godheter i ; min 3,5 åring älskar dessa!!! & även sambon ;P

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunken. Värm vattnet till 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig. Mosa potatisen . Rör ner potatis, brödkryddan, salt, honung, rågmjölet och grahamsmjölet. Arbeta ner det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Arbeta ner degen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta den smidig med resten av mjölet. Dela den i 4 lika stora bitar och forma de som du vill ha de. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs dem övertäckta med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.
  4. Lycka till o låt smaka =)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aemelieh 15 mars 2010

    Vilket gott och matigt bröd! Hade inte alla ingredienser hemma så jag bytte ut honungen mot sirap, grahamsmjölet mot rågsikt och tillsatte linfrön - mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.