Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linas blåbärskaka

(8 kommentarer)  
Skriv ut

En väldigt enkel och väldigt god blåbärskaka. Blåbären kan bytas ut mot hallon, men då blir kakan något kladdigare. Pudra florsocker över den vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör i smeten.
  3. Tillsätt det smälta smöret och vattnet, rör smeten slät.
  4. Häll smeten i formen och strö över de frysta blåbären.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30-40 minuter eller tills kakan fått fin färg och är torr när du känner med sticka.
  6. Låt kakan svalna, skär i bitar och pudra med florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • sofiaaae 1 augusti 2009

    jättegod!!! tog tre STORA bitar direkt... mmm

  • vanilj 1 augusti 2009

    Hihi, vad kul! Den brukar ryka fort vid fika & bjudningar... :)

  • Malla62 2 augusti 2009

    1/2 paket blåbär, hur många dl är det undrar en som plockat sina egna blåbär ?

  • gunillabeard 8 augusti 2009

    Liksom Malla62 skulle jag vilja veta hur mycket blåbär (deciliter i ett paket?).

  • vanilj 8 augusti 2009

    Hej! Jag skulle tippa på att 1 paket blåbär ligger på runt 225-250 g, så hälften av det. I annat fall är det bara att höfta, ca 1 ½ dl tror jag blir bra. :)

  • kvacka 17 september 2010

    Jättegod blåbärskaka. Hade barnen hemma och kakan bara försvann. Tack för ett gott recept.

  • Tinak 27 augusti 2013

    Bakade den idag och blev jättegod och var uppskattad av kaffegästerna :)

  • Kerstin639 20 februari 2014

    Jag gör den med Äppelklyftor också, lika försvinnande god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.