Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lindas absoluta frölimpa

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett hälsosamt, gott och saftigt bröd till frukost, soppan eller som nattmacka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt sirap, salt, fänkål, linfrö och sesamfrö. Blanda i rågmjöl och till sist vetemjöl.
  2. Degen ska vara ganska blöt och kladdig när den ställs på jäsning. Låt stå i 1 timme övertäckt med duk.
  3. Baka ut degen med 1 dl vetemjöl. Dela degen i två delar och forma limpor. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och strö över mjöl. Skär med vass kniv sneda snitt i limporna. Låt jäsa under duk 30 minuter.
  4. Placera plåten i nedre delen av ugnen, 200 grader, 20 minuter.
  5. Linda in de färdiga limporna i bakdukar och låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.