Ett hälsosamt, gott och saftigt bröd till frukost, soppan eller som nattmacka!
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt sirap, salt, fänkål, linfrö och sesamfrö. Blanda i rågmjöl och till sist vetemjöl.
- Degen ska vara ganska blöt och kladdig när den ställs på jäsning. Låt stå i 1 timme övertäckt med duk.
- Baka ut degen med 1 dl vetemjöl. Dela degen i två delar och forma limpor. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och strö över mjöl. Skär med vass kniv sneda snitt i limporna. Låt jäsa under duk 30 minuter.
- Placera plåten i nedre delen av ugnen, 200 grader, 20 minuter.
- Linda in de färdiga limporna i bakdukar och låt svalna.
Publicerat den
6 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar