Ett eget utprovat recept åt en vän som är laktosintolerant. Byter då till laktosfria alternativ.
Instruktioner
- Smält chokladen och smöret till bottnen över vattenbad och blanda med krossade Kellogs Special K.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter.
- Tryck ut chokladbottnen i formen, det går lättast med baksidan av en stor sked. Ställ kallt att stelna.
- Smält chokladen till moussen över vattenbad, koka upp mjölken, häll den över och rör till en slät kräm.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i några minuter. Krama ur dem och smält på svag värme på spisen eller i mikron i 10 sekunder på högsta effekten.
- Rör ner i den varma chokladkrämen och låt svalna en liten stund. Rör lite då och då under tiden.
- Blanda grädden med florsocker och vaniljsocker. Vispa den fast och vänd ner chokladkrämen varsamt.
- Bred moussen över bottnen, jämna till ytan och ställ kallt att stelna. Det tar minst 4 timmar i kylskåp men det går bra att frysa den och ta fram den 30 minuter före serveringen.
- Lossa formen genom att doppa en kniv i hett vatten och dra runt kanten.
- Riv mörk eller vit choklad över och toppa med fina hallon.
- Skär i bitar med en vass kniv.
- Tips: Prova att tillsätta 100 g hackad choklad i moussen.
Publicerat den
21 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Recept på laktosfri chokladmoussetårta