Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lindas dinkelfralla med aprikos

 
Skriv ut

Nybakta frallor med torkad aprikos och massor av frön och korn... Gott och nyttigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Häll i fingervarmt vatten, socker, salt, frön, havregryn, de kokta dinkelkornen, aprikoserna och fullkornsdinkelmjölet. Låt stå och svullna ett tag.
  3. Häll i dinkelsikt tills degen är som lös gröt och låt stå på ett dragfritt ställe i några timmar. (Jag låter det stå över natten ibland och bakar upp på morgonen).
  4. Om degen står länge tillsätt lite mer socker innan du knådar i resten av mjölet. Forma frallor och grädda i +225-250 C i mitten av ugnen 10-15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.