Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lindas solrosbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Ett gott bröd helt enkelt som bör ätas nybakt.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över. Rör ut jästen och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Blanda. Degen ska vara ganska lös och klibbig (tillsätt ev lite vatten). Jäs i ca 40 minuter. Knåda och baka ut till 2 limpor. Låt jäsa den tid det tar att värma upp ugnen till 200 grader (ca 15 minuter). Grädda i 7-8 minuter tills bröden har fått en fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.