Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lindas solrosbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Detta receptet kom min äldsta dotter hem med från skolans hemkunskap. Det har jag tackat för många gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till 37 grader.
  2. Blanda ut jästen i lite av mjölkblandningen. Häll över resten av mjölkblandningen. Slå i salt, socker, brödkrydda och solroskärnor. Blanda därefter i mjölet. Arbeta degen smidig. Jäs i 30 minuter.
  3. Dela degen i 16 bitar, forma till bullar. Jäs ytterligare 30 minuter.
  4. Grädda i 225 gradig ugn i c:a 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ca70 13 november 2008

    Klockrent! Jättegoda o lättbakade bullar, som passar till mycket t ex frukost, buffé eller till en god soppa. Tack för att du delade med dig av receptet! ca70

  • Tosve922 4 augusti 2009

    Mycket goda bullar! Absolut en favorit! Jag hev i lite mer mjölk och lite mer mjöl, och blandade i lite rågmjöl, dom ble godare och lite nyttigare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.