...den här frestelsen passar så gott på alla smörgåsbord, påsk, sista april, midsommar, kräftskivan, jul...
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Fräs och förväll löken i halva mängden smör.
Skär ansjovis och sill i småbitar.
- Täck botten på en välsmord ugnsfast form med ett lager potatis.
Fyll på med smörstekt lök, all ansjovis och sill i småbitar, resterande lök och sist med ett lager med potatis.
- Vispa samman ansjovis och sillspadet med grädden och krydda blandningen med lite nymalen peppar.
- Häll 2/3 av gräddspadet över potatisen i formen.
Platta till ytan med handen så att inga luftfickor blir kvar.
- Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut formen.
- Fyll på med resterande gräddspad och fortsätt grädda i ugnen ytterligare i minst 30 minuter eller tills potatisen är helt mjuk och lådan har mahognyfärgad yta.
- Garnera gärna lådan med finklippt persilja strax före servering.
Publicerat den
22 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar