Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linds pepparkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 180 portioner
Skriv ut

Om du tycker om pepparkakor med cedrosmak är det här receptet för dig! De är mycket goda.

Ingredienser

Instruktioner

Rör smöret mjukt. Tillsätt sirap och socker och fortsätt att röra tills smeten är porös. Då tillsätts bikarbonat, ingefära och cedroolja. Rör tills smeten är ganska luftig. Det är viktigt att de här ingredienserna fördelas väl. Bikarbonat ger annars blåsor i den färdiga kakan. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den i smeten. Tillsätt slutligen mjölet och arbeta in det ordentligt, ta inte allt mjölet på en gång, degen får inte bli för hård. Den här pepparkaksdegen kan hanteras lika hårdhänt som en vetebrödsdeg och mår bra av att knådas. Låt degen vila över natten i kyl. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta upp degen på bakbordet innan den kavlas. Kavla ut en del i sänder. Mjöla på bakbordet och kavla tunt. Ta ut pepparkaksfigurer med mått. Grädda pepparkakorna ca 5 min. Använd gärna bakplåtspapper. Låt kakorna kallna på plåten

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Limpnea 30 november 2012

    Vart har du hittat detta recept?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.