Instruktioner
Rör smöret mjukt.
Tillsätt sirap och socker och fortsätt att röra tills smeten är porös.
Då tillsätts bikarbonat, ingefära och cedroolja.
Rör tills smeten är ganska luftig.
Det är viktigt att de här ingredienserna fördelas väl.
Bikarbonat ger annars blåsor i den färdiga kakan.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den i smeten.
Tillsätt slutligen mjölet och arbeta in det ordentligt, ta inte allt mjölet på en gång, degen får inte bli för hård.
Den här pepparkaksdegen kan hanteras lika hårdhänt som en vetebrödsdeg och mår bra av att knådas.
Låt degen vila över natten i kyl.
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta upp degen på bakbordet innan den kavlas.
Kavla ut en del i sänder.
Mjöla på bakbordet och kavla tunt.
Ta ut pepparkaksfigurer med mått.
Grädda pepparkakorna ca 5 min.
Använd gärna bakplåtspapper. Låt kakorna kallna på plåten
Vart har du hittat detta recept?