Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linfröbaguetter

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Jättegoda långjästa baguetter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg linfrö i en skål. Slå på det heta vattnet. Låt svalna till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Tillsätt salt och rör ut jästen i lite av vattnet. Blanda i resten av vattnet och linfröna. Arbeta in mjölet.
  2. Täck över bunken och låt jäsa i ca två timmar.
  3. Häll ut degen på ett väl mjölat bakbord och skär den i tre delar. Forma varje del till en vriden baguette utan att knåda och lägg på bakpappersklädd plåt. Skåra med en vass kniv och jäs i ca 15 min.
  4. Grädda i 250-275 grader i 15 min. Sänk sedan värmen till 150 grader och grädda ytterligare i 15-20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.