Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linfröbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Nyttiga och enkla frukostfrallor

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ingredienserna i DEL 1. Slå på det kokande vattnet och låt stå tills allt svalnat, minst 30 min. Tillsätt ingredienserna i DEL 2 och låt degen jästa i 30 min. Den ska vara lite kladdig men ej hård. Bakningen: 1. Mjöla bakbordet innan du stjälper upp degen 2. Arbeta in ca 1 1/2 dl vetemjöl och forma degen till två "limpor" 3. Dela varje limpa i 12 skivor, ca 1,5 cm tjocka 4. Lägg bullarna på 2 smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar. Man kan rulla till fina bullar men jag brukar bara lägga dem med snittytan upp 5. Jäs i 30 min 6. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 12 min 7. Låt svalna på galler under bakduk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.