Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linfröbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Bullarna blir fiberrika och får ett gott tuggmotstånd av linfröna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linfröna i vattnet under lock i ca 5 minuter. Låt det sedan svalna till ca 37 grader. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt olja, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa i ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den väl. Forma degen till en smal längd och dela den i 20 bitar.
  4. Lägg bitarna, med snittytan uppåt, på plåt. Jäs i ca 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.