Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linfröbullar med russin

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa nyttiga små bullar har lagom sötma från russin och nyttiga fibrer från linfrö och grahamsmjöl. Perfekta att servera till frukosten tillsammans med morgonkaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 3 dl vatten och häll ner linfröna. Låt koka i ett par minuter. Häll av vattnet och låt fröna svalna till fingervärme, ca 37 grader.
  2. Värm resten av vattnet till fingervärme. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Blanda sedan ner resten av vattnet.
  3. Rör ner linfröna, olja, salt, russin och grahamsmjöl. Tillsätt nästan allt vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Knåda ihop till en deg.
  4. Dela degen i två delar. Forma delarna till längder. Skär varje längd i 10 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
  5. Låt bullarna jäsa på plåten ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.