Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingon och kolapaj med kanelgrädde

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En god syrlig kolapaj med kanelgräde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda mjölet, farinet och smöret i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta degen smidig. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Baka i 200 grader i ca 10 minuter.
  2. Lingonkolan: Smält strölsockret och farinet i en kastrull till lätt brynt färg. Häll i grädden och koka till sockret och farinet har löst sig. Häll lingonen i en skål ocxh slå över kolasåsen. Rör om så att det blandas. Häll lingonkolan i pajskalet. Vispa grädden och tillsätt kanelen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.