Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbaguetter med rågsikt

 
Skriv ut

Baguetter med råg och lingon är gott bröd som passar perfekt till en god soppa. Det blir fyra baguetter av receptet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250°
  2. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet.
  3. Tillsätt salt, olja, och det mesta av mjölet.
  4. Arbeta kraftigt ihop till en lös deg.
  5. Tillsätt lingonsylten mot slutet. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
  6. Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.
  7. Dela den i fyra delar.
  8. Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
  10. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.
  11. Servera brödet nygräddat eller frys in det och värm det sedan försiktigt.
  12. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.