Baguetter med råg och lingon är gott bröd som passar perfekt till en god soppa.
Det blir fyra baguetter av receptet
Instruktioner
- Ugn 250°
- Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Rör ut jästen i vattnet.
- Tillsätt salt, olja, och det mesta av mjölet.
- Arbeta kraftigt ihop till en lös deg.
- Tillsätt lingonsylten mot slutet. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bord, men knåda den inte.
- Dela den i fyra delar.
- Forma till vridna baguetter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Pudra över lite mjöl och låt dem jäsa under duk cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan duk.
- Servera brödet nygräddat eller frys in det och värm det sedan försiktigt.
- Lycka till!
Publicerat den
31 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar