Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbröd för bakmaskin

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Detta bröd blir både saftigt och högt. Helt perfekt i konsistensen enligt mitt tycke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med vattnet förrän knådningen påbörjats.
  2. Tillsätt de båda mjölsorterna, saltet och lingonsylten.
  3. Häll försiktigt ned vattnet.
  4. Välj program och starta,
  5. Detta bröd blir bäst om man inte förprogrammerar maskinen.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • PinkLadie 27 augusti 2008

    Ganska bra, lite torrt...tillsätter nog lite smör eller olja om jag bakar detta igen!

  • famsallstrom 15 september 2008

    Ett otroligt saftigt och poröst bröd (skumgummi liknande konsistens).

  • Zickim 28 juli 2011

    hur stort är brödet...750, 1000 el 1500 gr?? MVH//Mikaela

  • zolgren 3 december 2014

    Körde detta recpet på 1000gr <- (Mikaela) Sen uppdaterade jag receptet lite gr på mjölet. Blev jättegott på programet för rågbröd och lätt gräddning på min maskin. Ingredienser 2 tsk torrjäst 370gr (5dl) rågsikt 260gr (4,5dl) vetemjöl 1 tsk salt 2,5 dl lingonsylt 3 dl vatten

  • zolgren 3 december 2014

    Körde detta recpet på 1000gr <- (Mikaela) Sen uppdaterade jag receptet lite gr på mjölet. Blev jättegott på programet för rågbröd och lätt gräddning på min maskin. Ingredienser 2 tsk torrjäst 370gr (5dl) rågsikt 260gr (4,5dl) vetemjöl 1 tsk salt 2,5 dl lingonsylt 3 dl vatten

  • zolgren 3 december 2014

    Körde detta recpet på 1000gr <- (Mikaela) Sen uppdaterade jag receptet lite gr på mjölet. Blev jättegott på programet för rågbröd och lätt gräddning på min maskin. Ingredienser 2 tsk torrjäst 370gr (5dl) rågsikt 260gr (4,5dl) vetemjöl 1 tsk salt 2,5 dl lingonsylt 3 dl vatten

  • zolgren 3 december 2014

    Körde detta recpet på 1000gr Sen uppdaterade jag receptet lite gr på mjölet. Blev jättegott på programet för rågbröd och lätt gräddning på min maskin. Ingredienser 2 tsk torrjäst 370gr (5dl) rågsikt 260gr (4,5dl) vetemjöl 1 tsk salt 2,5 dl lingonsylt 3 dl vatten

  • zolgren 3 december 2014

    Verkar inte gå att skriva mer än en rad, sorry för upprepning

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.