Nu har väl många lingon i frysboxen, så passa på att baka ett gott långpannebröd.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med filmjölk och ljummet vatten. Tillsätt salt, olja, sirap och lingon.
- Arbeta ner dinkelmjöl fullkorn och nästan allt vetemjöl special. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop degen. Täck en liten långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Platta ut degen i långpannan och nagga degen. Skär 16 rutor i degen med degskrapa och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
- Grädda mitt i ugnen, i 200°C, ca 30 minuter.
Låt svalna på galler. Vid servering bryt brödkakan i bitar.
Publicerat den
1 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar