Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbröd i långpanna

 
Skriv ut

Nu har väl många lingon i frysboxen, så passa på att baka ett gott långpannebröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med filmjölk och ljummet vatten. Tillsätt salt, olja, sirap och lingon.
  2. Arbeta ner dinkelmjöl fullkorn och nästan allt vetemjöl special. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.
  3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop degen. Täck en liten långpanna, ca 25x30 cm, med bakplåtspapper. Platta ut degen i långpannan och nagga degen. Skär 16 rutor i degen med degskrapa och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen, i 200°C, ca 30 minuter. Låt svalna på galler. Vid servering bryt brödkakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.