Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingondans

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 5 minuter
Skriv ut

En variant av kalvdans. Man kan använda ren opastöriserad råmjölk (som kommer från kossan den närmaste tiden efter hon kalvat, en gulaktig fet och näringsrik mjölk) om den varit fryst. Om den ej varit fryst bör man ta bort hälften och lägga till andra halvan med vanlig mjölk för att rätten inte ska bli alltför hård.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop alla ingredienserna i en skål. Häll i en ugnsfast form. Grädda i 60 min. i 150 graders värme nedtill i spisugnen.
  2. Skaka om ibland så du ser att hela kalvdansen stelnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.