Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonfromage

 
Skriv ut

En god avslutning på en middag med de svenskaste av bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 10 minuter.
  2. Kör lingonen i mixer till en puré. Vispa äggulor och socker till en pösig kräm.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält dem på mycket låg värme i en kastrull. Vispa äggvitorna och grädden var för sig till hårt skum.
  4. Rör ner de smälta gelatinbladen i äggsmeten och rör sedan även i lingonpurén. Blanda ner grädden och äggvitorna.
  5. Häll fromagesmeten i portionsformar och låt stelna i kylskåpet i några timmar.
  6. Garnera med rårörda lingon och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.