Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonfyllda kuvertbröd

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda och lättbakade "fikabröd"...eller till gröt och filmjölksfrukosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till 37°.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt den ljumma mjölken. Tillsätt mjöl och salt. Knåda i 10 min.
  3. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 180°.
  5. Dela upp degen i 20 bollar och gör ett hål med tummen i varje. Lägg en klick lingon i hålet.
  6. Nyp ihop så att inga lingon kan trilla ut. Placera varje bröd i en mellanstor muffinsform med ”sömmen” nedåt.
  7. Låt jäsa i 20 min.
  8. Grädda i ca 20 min eller tills de har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.