Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonfyllda mandelformar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Mandelformar är alltid tacksamma att ha i kakburken till jul. Kvickt och lätt fyller du dem med en frisk lingonfromage. Mycket behändigt, men framför allt väldigt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med formarna: Sätt ugnen på 200°C. Skålla, skala och mal mandeln.
  2. Rör socker och matfett pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt mandel och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Låt degen ligga i kylen medan du smörjer formarna. Ställ formarna på en plåt.
  4. Nyp ca 20 små bitar av degen, eller rulla ut den till en rulle som delas i lika många bitar. Tryck ut degbitarna ganska tunt i formarna.
  5. Grädda formarna mitt i ugnen ca 7 min, eller tills de är guldgula. Låt dem svalna något innan de stjälps upp på galler.
  6. Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  7. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner lingonsylten.
  8. Vispa grädden tjock.
  9. Tag upp gelatinbladen ur vattnet. Smält dem i en kastrull eller mikrovågsugn.
  10. Tillsätt gelatinet i smeten i en fin stråle. Vispa hela tiden. Blanda ner grädden.
  11. Fyll formarna med fromagesmeten. Låt dem stå kallt tills fromagen stelnat, ca 1 tim.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.