Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingongelé med enbär

 
Skriv ut

Passar till kött.

Ingredienser

Instruktioner

Krossa enbären och lägg dem i en gryta tillsammans med vattnet. Låt det ligga och dra några timmar. Rensa och skölj lingonen. Rör ner dem i vattnet och låt det kolka upp. Låt allt koka ca 15 minuter. Sila av saften, det blir ca 6 dl. Häll tillbaka saften i den rendiskade grytan. Rör ner socker. Koka upp. Rör då och då så att sockret smälter ordentligt. Tillsätt Certo låt allt stormkoka 1 minut under omrörning. Ta grytan från värmen och av skumma väl. Ös upp gelén på varma och rena burkar. Låt det kallna. Täck burkarna när lingongelén är kall. Förvara gelén svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.