Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonglass

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Till detta glassrecept går det att använda både nyplockade färksa lingon eller en påse från frysen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvtina lingonen om de är frysta Kör lingon och florsocker i en matberedare eller blanda med en stavmixer
  2. Vispa äggulor och strösocker Blanda med lingonmixen och crème fraiche Kör nu smeten i din glassmaskin (eller frys i en metallform minst 3 timmar)
  3. När du ska servera glassen tar du fram den en stund innan. Skeda upp glassen i stora glas eller dessertskålar. Toppa gärna med en tunn kaka, t.ex. ett mandelcrisp eller varför inte en pepparkaka?
  4. Njut av denna läckra glassdessert med en frisk syra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.