Instruktioner
Lös jästen tillsammans med socker och vatten
Tillsätt övriga ingredienser utom salt och lingon
Kör ihop ingredienserna väl och tillsätt därefter saltet
Arbeta degen c:a 8 min på högsta växel, när c:a två minuter återstår tillsätt lingonen (dessa blir då ej sönderkörda)
Skrapa gärna ned i degen under tiden.
Ta upp degen ur bunken forma den rund och låt jäsa på mjölat bakbord i c:a 40-45 minuter.
Dela degen därefter i två lika delar c:a 825g och forma dessa till två brödämne. Låt jäsa i c:a 30 minuter.
Kan bakas direkt på smord plåt eller i smorda formar.
Nagga gärna innan jäsning för en god dekoration.
Kan även göras som bullar c:a 65-70g
Bakas därefter i nedre delen i ugnen i c:a 225 grader i 25 min.
Om brödet blir lite mörkt innan det är helt färdigt, täck över med ett bakpapper.
Mycket gott bröd